MENÜ

Győrújfalui Szépségszalon

Időpontot kérek!

 

Infraszauna használati díjak!


Az infraszauna hatásai

Helsinki tipusú 2 személyes infraszauna

 


Kalóriákat éget, fogyaszt
Egy félórás infraszauna kúra alatt akár 300 kalóriát is „eléget”! Ameddig Ön az infraszauna kellemes melegében pihen, addig teste keményen dolgozik: izzadságot termel, vért pumpál, azaz megpróbálja hűteni magát. A kutatások szerint 30 perc alatt szervezete annyi kalóriát éget el, mintha ugyanennyit evezett, vagy futott volna. Nem csak folyadékot, kilókat is veszít!

Csökkenti a fájdalmat
Az infraszauna mélyreható hője segít a külső véredények kitágításában, enyhülést és gyógyulást hozva az izom-, és lágy szövetek sérüléseinek. A megnövekedett vérkeringés elszállítja az anyagcsere folyamatok során keletkezett hulladékot és oxigénban gazdag vérrel látja el az arra éhes izmokat, így azok gyorsabban felépülnek. Az izmok akkor biztosítják a legnagyobb rugalmasságot és mozgásszabadságot, ha a környező szövetek melegek.

Erősíti az immun rendszert
Az infrakabin mélymelege megemeli a test hőmérsékletét, mintegy mesterséges lázat előidézve. Ahogy a szervezet immunrendszere harcol ennek a (vélt) láznak a legyőzéséért, úgy erősödik. Mindemellett az intenzív izzadás által a méreg-, és salakanyogok szervezetből törénő eltávolításával az Ön egészsége és betegségekkel szembeni ellenállósága nagymértékben megnő.

Javítja, erősíti a vérkeringést
Ahogy testünk megnöveli a veríték termelést, hogy saját magát hűtse, a szív egyre keményebben dolgozik, hogy minél több vért, minél gyorsabban  pumpáljon, ellátva ezzel a folyamatos gyakorlatozással  járó megnövekedett szükségleteinket. Gondoljunk csak bele: nem azért szoktunk futni, hogy nagyobb lábizmaink legyenek, hanem, hogy leterheljük, erősítsük állóképességünket, ami szinonímája az edzett vérkeringésnek.

Megtisztítja a szervezetet a káros anyagoktól
A felgyorsult vérkeringés arra ingerli a veríték mirigyeket, hogy felszabadítsák az összegyűlt méreg-, és salakanyagokat. A napi izzadás segíthet méregteleníteni szervezetét, mert megakadályozza, hogy a nagyon veszélyes nehézfémek (ólom, higany, cink, nikkel, kadmium) és ugyanígy az alkolhol,  nikotin, nátrium, kénsav felhalmozódását szervezetében.

Eltünteti a narancsbőrt
Az infraszaunák segítenek az csúnya cellulit (a gél-szerű csomók a bőr alatt, melyek nagyrészt vízből, zsírból állnak és megrekedtak a bőr alatti apró „zsebekben”) eltávolításában. Az európai szépségszalonok rendszeresen alkalmazzák a napi szauna kúrát a kezelések során. Mivel az infraszaunák sugárző hője akár háromszor mélyebbre hatol mint a hagyományos szaunáké, ezért sokkal hatékonyabbak.

Megszünteti az ízületi fájdalmakat
Az infraterápia széles körben alkalmazott az ízületi betegségek valamely válfajában szenvedő betegek körében. Mindemellett a kezelés bizonyítottan hatékony a ficamok, az idegzsába, az izomgörcsök, az ízületi merevség és még sok más izom-, és csontrendszeri panasz hatásainak enyhítésében. A legtöbb merevség, fájdalom és érzékenység, melyek az idős kor velejárói, az infrakezeléssel enyhíthető, vagy teljesen megszüntethető.

Feloldja a stresszt, megnyugtat
Az infrakabin rendszeres használatának, talán leggyorsabban jelentkező hatása a felüdülés, ahogy eltünteti az élettel járó gondokat és feszültségeket. Csak néhány perc az infraszauna finom melegében és máris érezzük jótékony hatását: mintha újjászülettünk volna, felfrissülve testben és lélekben egyaránt.

Megszépíti a bőrt
A bőséges veríték, amely már az infrakabinban eltöltött néhány perc után jelentkezik nagy mértékben tartalmaz a szövetekbe mélyen beágyazott szennyező anyagokat és elhalt bőrsejteket. A felgyorsult vérkeringés felszínre hívja a bőr saját természtes tápanyagait, elősegíti a pattanások, kiütések, égések, vágások gyógyulását is: a nyílt sebek gyorsabban begyógyulnak és kisebb heg marad utánuk.

Ellen-javallatok, avagy mire vigyázzunk
Szaunáink ugyanolyan hatékonysággal működnek orvosi intézményekben, mint az Ön otthonában. Ahogy minden professzionális berenedezéssel kapcsolatban, az infrakabinnál is felmerül annak lehetősége, hogy nem teljesen érti meg, hogyan is használja helyesen azt. Kabinjaink sem közvetve, sem közvetlenül egy bizonyos betegség meggyógyítására, illetve kezelésére lettek kifejlesztve. Soha ne próbálja betegségét infraszaunázással kezelni egy szakorvos irányítása nélkül. Ha valamilyen betegségben szenved mindenképpen konzultáljon kezelőorvosával az infraszauna használata előtt.

Minden esetben az elvesztett folyadék pótlása szükséges a szauna használatához. Természetes ásványvíz fogyasztása ajánlott  a szaunázás előtt és után is.

Gyógyszerek
Amennyiben Ön orvosi recepten felírt gyógyszereket szed, konzultáljon orvosával az infrahullámok és a megnövekedett testhömérséklet miatt azok hatásának esetleges változásával kapcsolatban. Egyes készítmények rontják szervezetünk hő elvezető, feldolgozó képességét.

Gyerekek
A gyerekek testhőmérséklete sokkal gyorsabban emelkedik, mint a felnőtteké. Ez a testtömegükhöz viszonyított gyorsabb anyagcsere, a kifejletlen keringési rendszer és a test hőmérsékletének izzadással történő szabályozására való képesség hiánya miatt van így. Ajánlott a gyermek orvosának tanácsát kérni az infraszauna használatával kapcsolatban.

Idős korban
A szervezet hőkezelő képessége az évek múlásával lecsökken. Ez javarészt a keringési rendszer és a verítékmirigyek tevékenységének gyengülése miatt következik be.

Keringési rendszer betegségei
Különösen óvatosnak kell lennie, ha Önnek érrendszeri panasza (magas, vagy alacsony vérnyomás), szívelégtelensége, illetve ezekhez kapcsolódó betegsége van, vagy ha valamilyen, a vérnyomást befolyásoló kezelésre jár. Az elnyújtott hőhatás megnöveli a vérkeringés sebességét, mert szervezetünk a bent felgyült hőt igyekszik elvezetni a külvilág felé a bőrön (izzadás) és a légző rendszeren keresztül. Ez a folyamat leginkább a szívverések számának megnövekedését jelenti, ami 30 szívverés/perccel is megugorhat minden egy fokos testhőmérséklet növekedéskor.

Alkohol
A közhiedelemmel ellentétben nem tanácsos úgymond „kiizzadni” a másnaposságot. Az alkoholos befolyásoltság csökkenti itélőképességünket, így kisebb eséllyel vesszük észre ha esetleg a megnövekedett hő negatívan hat ránk. Az alkohol emellett megemeli a szívverést amit a szauna hatása még méginkább fokoz.

Lecsökkent izzadási képességgel
A Parkinson kór, a központi idegrendszeri betegségek és a cukorbetegség azok melyek megváltozott izzadási képességel járnak együtt.

Vérzékenység
A vérzékenységben szenvedőknek tanácsos kerülniük az infraszauna használatát.

Láz
Lázas állapotban nem tanácsolt semmilyen szauna használata.

Terhesség
A kismamáknak tanácsos orvosuk véleményét kérnük BÁRMILYEN szauna használata előtt, mert bizonyos esetekben a magasabb testhőmérséklet hatására a magzat megsérülhet.

Menstruáció
Az infraszaunázás a "nehéz napok" alatt ideiglenesen megerősítheti a menstruációt. Van aki szándékosan idézi elő ezt a hatást a ciklussal jelentkező fájdalomérzet csökkentése céljából, mások egyszerűen mellőzik a szauna használatát azokon a napokon.

Ízületi sérülések
Nem javasolt a meg nem gyógyult, közelmúltban szerzett ízületi sérülést 48 órán belül, vagy  a duzzadás elmúlta előtt hőhatásnak kitenni. A komolyabb sérülésekre kifejezetten veszélyes az intezív hő.

Implantátumok
Fém lábak, karok, mesterséges ízületek, vagy bármilyen más sebészi implantátum általában visszaveri az infra hullámokat, így ezeket nem melegíti fel ez a rendszer. Mindazonáltlal tanácsos orvosa véleményét kérni infraszaua használatával kapcsolatban. Ha fájdalmat érez az implantátum közelében ne használja tovább az infraszaunát. A beültett szilikont, vagy szilikon alapú fül/orr protézist melegítíik az infra sugarak Mivel a szilikon 200 fok felett kezd olvadni, feltehetően nincs rá káros hatással az infraszauna. Mint  mindig, tanácsos a az orvos, illetve a gyártó véleményét kérni.

 Használati díjak!

 

Szavazás

melyik?
bal
Jobb
Asztali nézet